Som fastighetsägare eller BRF finns det en hel del saker att hålla koll på. Ett exempel på en sådan sak är underhållet av trapphus och allmänna utrymmen. För att fastigheten ska vara trevlig att vistas i och behålla ett högt värde är det viktigt att den städas ut med jämna mellanrum, men att hinna städa på egen hand är inte den enklaste uppgift.

Av denna orsak väljer majoriteten av alla fastighetsägare att anlita en städfirma för uppgiften. Med en städfirma kan du få hjälp att hålla trapphuset rent, men du kan också få hjälp med städningen av entré, innergård, källare och mycket mer. När du ska anlita en städfirma för uppgiften behöver du se till att du väljer en med personal utbildad inom trappstädning, för att på så sätt säkerställa att arbetet blir korrekt utfört. Kom ihåg att du som fastighetsägare inte behöver betala moms på städningen. På Skatteverket kan du läsa mer om hur detta fungerar.

Vad ingår i en trappstädning?

Vilka städmoment som kommer att ingå beror på vilka behov du har och hur fastigheten ser ut. Även antalet boende är betydande för frågan. Det vanligaste är att golven moppas och dammsugs vid behov och att entrémattor rengörs eller byts ut. Vid storstädningar av trapphus brukar städfirman även hjälpa till med rengöring av väggar och tak, samt putsning av eventuella fönster.

Då trapphus är mycket större än enskilda lägenheter brukar ett personligt möte vara på sin plats innan ni drar igång. På mötet har du möjlighet att berätta mer om dina önskemål och se hur städfirman arbetar.