Att kunna kalla sig själv fastighetsägare är något som många drömmer om och visst låter det ändå lite extra pompöst och viktigt? Idag finns det flera olika sätt som du kan äga och investera i fastigheter på. Visst kan du välja att köpa en fastighet eller bygga en från grunden, men du kan också välja att investera i aktier såväl som i fastighetsfonder.

Fastighetsägare kan du således vara på flera olika sätt. Som aktieägare äger du förvisso inte hela fastigheten, men du äger fortfarande en del av den och kan också på det vis ändå kalla dig fastighetsägare i viss mån. Det första steget till att bli fastighetsägare är att först bestämma dig för vad det är för investeringsform som lämpar sig bäst för dig.

  • Investera i aktier i fastighetsbolag
  • Köpa andel i en fastighetsfond
  • Köpa en fastighet från grunden
  • Använda dig av crowdfunding

Vad som passar just dig bäst är upp till dig själv att bestämma. Ska du köpa en egen hyresfastighet kommer du t.ex. att behöva ett mycket större kapital än om du vill köpa aktier och/eller fonder. Ett första steg kan således vara att spara i aktier/fonder för att därefter spara vinsten till kontantinsatsen för en egen fastighet längre fram.